Stoppen met roken

Stoppen met roken door middel van laser-acupunctuur.

Voordat u stopt met roken kunt u een aantal voorbereidingen treffen.

Zet de redenen om te stoppen eens op een rij.
Bedenk in welke situatie het roken voor u het belangrijkst is.
Neem een duidelijk besluit.
Bepaal uw stopdag.
Vertel uw directe omgeving dat u gaat stoppen.
Leef van dag tot dag. 

De behandeling.

Voorafgaande aan de behandeling volgt er eerst een intake gesprek. Ik wil graag weten hoelang iemand heeft gerookt en hoeveel per dag. Ook is medicatie van belang en vooral de motivatie.“ Waarom wilt u stoppen met roken“. Stoppen met roken is niet gemakkelijk en daarom is het van belang om goed gemotiveerd zijn.

 Laser-acupunctuur bij het stoppen met roken.

De laser-acupunctuur voor het stoppen met roken is een methode die vanuit de oor-accupunctuur (Auriculo) en Chinese geneeskunde is ontstaan. Met de laserprobe worden diverse acupunctuurpunten behandeld. De behandel punten/meridianen stimuleren de aanmaak van endorfines waardoor de nicotine behoefte afneemt. Daarnaast worden er punten gestimuleerd die invloed hebben op het ontgiften van afvalstoffen, de stofwisseling, ontwenningsverschijnselen en onrust. De behandelpunten bevinden zich om en bij het hoofd, de oren en ledematen.

Wat merk je hiervan.

De behandeling is pijnloos. Het kan hoogstens warmer worden of tintelen maar ook geen reactie zegt niets. Dat kan na enige uren ook komen Een enkeling ervaart een punt als pijnlijk. Je kunt niet een standaard reactie vermelden, ieder mens is anders en reageert anders. Indien men geen reactie heeft, wil dat niet zeggen, dat er niets gebeurt. Er zijn mensen die een minder gevoelig sensorium hebben en daardoor de subtiele veranderingen in hun toestand niet kunnen waarnemen Pas na enkele dagen merkt men verschillen op.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig.

Mocht de behoefte toch aanwezig zijn, dan kunt u gebruik maken van een gratis nabehandeling binnen vier maanden. Vooral zware rokers hebben hier baat bij.

Hoe houdt u het niet-roken vol.

Belangrijk is dat u gemotiveerd blijft na de behandeling. Let daarom vooral op de voordelen van het niet roken die u ervaart en wees trots op uzelf omdat u nog steeds niet rookt. Probeer positief te denken. Misschien ziet u er tegen op om nooit meer te roken. Probeer dan op een andere manier tegen het roken aan te kijken, door tegen u zelf te zeggen: “vandaag wil ik niet roken“ Morgen doet u het zelfde. Zo volgt de ene rookvrije dag de andere op de andere en komt u uiteindelijk toch waar u wilt. Dit voorkomt dat u zich druk maakt over morgen, terwijl u vandaag toch alleen de problemen van vandaag kunt oplossen. Schrap vooral het woord “nooit“want dat weet je niet, en als je net bent gestopt met roken is dat niet te overzien.

De voordelen van het stoppen met roken.

Niet meer hoesten.
Meer lucht krijgen en hebben.
Betere smaak en reuk.
Warmere handen en voeten.
Gezonde huidskleur.
Fitter opstaan.
Lekker voelen.
Meer zelfrespect, wat een ander kan dat kan ik ook.
Niet meer afhankelijk zijn van de sigaret, wat een vrijer gevoel geeft.

Omgaan met zin in roken.

Verwar het denken aan roken niet met zin in roken. De lichamelijke afhankelijkheid is namelijk sneller weg dan de gedachte aan het roken. Accepteer de gedachte aan roken maar realiseer u, dat gedachtes komen en ook weer gaan. Probeer uw eigen positieve niet roken gedachte te vinden. Beloon u zelf, beloningen maken het niet roken leuker en wat minder ernstig!

Reacties zijn gesloten.