! Dankzij laseren tien jaar van het roken af

AALTEN – Tien jaar geleden, op 26 augustus, begon Hannie ten Bruin in Aalten met iets heel nieuws: haar Laserparaktijk, waarin zij behandelingen geeft, onder andere om cliënten te helpen stoppen met roken. Haar eerste klant was een bekende Aaltenaar: Theo Vultink. Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Laserparkatijk Aalten, en dus ook van Theo’s jubileum als niet-roker heeft Hannie ten Bruin Theo in de bloemetjes gezet en een kunstwerkje overhandigd.”Het was best spannend, toen”, weet Hannie ten Bruin nog. “Ik was nieuw in Aalten, begon met iets heel nieuws, nieuw voor Aalten maar ook voor mezelf. Natuurlijk had ik wel de opleiding met goed gevolg doorlopen, maar dan ineens tegenover je eerste klant staan, dat was best spannend! En dan ook nog een bekende Aaltenaar, die een café had…”Ze heeft Theo Vultink behandeld, en met succes. Hij is na die ene behandeling in de laserpraktijk gestopt met roken, en heeft daarna nooit meer een sigaret aangeraakt. “En dat sprak zich rond in Aalten, natuurlijk. Theo pafte vroeger in het café vrolijk zijn sigaretje mee, en stopte daar in eens mee. Dat was best bijzonder!”, vertelt Hannie, die blij was met het succes van de behandeling. “Natuurlijk helpt het. Maar de cliënt zelf moet ook echt willen stoppen. Als dat zo is, kan de laserbehandeling helpen om de vervelende gevolgen van het stoppen te voorkomen. Daarnaast is het ook van belang dat iemand zijn leefpatroon aanpast. Daarbij help ik hem met adviezen, ook over voeding bijvoorbeeld.”Hannie ten Bruin behandelt nog steeds mensen die willen stoppen met roken. “Maar ook andere problemen kan ik proberen te verhelpen, zoals overgewicht, of gevolgen van stress. Het is niet zo dat je door de laserbehandeling ineens afvalt, maar het helpt om patronen te doorbreken en energiebanen weer vrij te maken. Bovendien heb ik nu ook nog een opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd. Kort gezegd komt het erop neer, dat ik niet de symptomen bestrijdt maar op zoek ga naar de oorzaken en die waar mogelijk bestrijdt met de lasertherapie.”

Afhankelijk van het verzekeringspakket worden de behandelingen van Laserpraktijk Aalten deels vergoed, soms zelfs vrijwel helemaal. De verzekeraar kan daarover uitsluitsel geven. Hannie ten Bruin is met haar Laserpraktijk Aalten aangesloten bij een beroepsvereniging

Meer informatie: www.laserpraktijkaalten.nl of via tel. 0543-478626.

Hannie ten Bruin

Mijn naam is Hannie ten Bruin. In 1999 ben ik een eigen praktijk gestart om mensen te behandelen te stoppen met roken door middel van lasertherapie. Dit heeft geresulteerd dat ik mijn praktijk werkzaamheden verder heb ontwikkeld met de daaraan gekoppelde opleidingen. Ik sta ingeschreven bij een beroepsvereniging, ben orthomoleculair-therapeut, Sivas auriculotherapeut en sta als verpleegkundige BIG geregistreerd.

Reacties zijn gesloten.